Ingrid Prigge

Korte introductie

Ingrid Prigge is getrouwd en heeft twee dochters. Ze is zelf volop in training om vooral leuke wedstrijden te kunnen blijven lopen.

Ingrid is werkzaam bij IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) als datamanager en houdt zich voornamelijk bezig met alles rondom de behandeling van borstkanker. Met de verzamelde gegevens van patiënten gaan de onderzoekers  aan de slag voor wetenschappelijk onderzoek. IKNL ondersteunt de oncologische zorg in Nederland middels speficieke oncologische kennis en kwaliteit.

Ingrid is gecertificeerd looptrainer en geeft training bij Laac Twente. Ze heeft ook haar eigen hardloop bedrijf en loopgroep in Borne en geeft clinics voor bedrijven, instellingen en verenigingen. Daarnaast is Ingrid lid van de loperscommissie “Enschede Marathon”, waarvoor ze maandelijks clinics geeft  om naar deze marathon toe te trainen, samen met mede trainers en een medisch team.

Ze hoopt veel aanmeldingen te krijgen omdat ze weet dat hier behoefte aan is. Vanuit haar werk, bemerkt Ingrid dat (ex)kanker patiënten niet weten hoe ze het bewegen weer moeten oppakken. De vermoeidheid is enorm of er is geen aansluiting meer mogelijk bij de vereniging waar men actief was, etc. Ingrid wil graag bijdragen om op een verantwoorde manier het sporten op te kunnen pakken door middel van (hard)lopen.