RCVRY RUN is in 2017 in Nijmegen opgericht door bewegingswetenschapper en marathonloopster Miranda Boonstra en staat voluit geschreven voor RECOVERY RUN. Begin 2020 is gestart met het opleiden van RCVRY RUN trainers, zodat er een landelijk netwerk ontstaat van trainers die op een verantwoorde wijze vrouwen met (borst) kanker kunnen begeleiden tijdens en na het behandeltraject. RCVRY RUN verzorgt daarnaast trainingen, clinics, presentaties, vitaliteitscoaching en (hard)loopsymposia voor vrouwen met borstkanker.

Onze missie is om RCVRY RUN landelijk uit te dragen. Het streven is om in alle provincies professioneel begeleide (hard)loopgroepen voor vrouwen met (borst)kanker op te zetten. RCVRY RUN wil de boodschap verspreiden dat sport en bewegen tijdens kanker een onderdeel moet zijn van het behandeltraject. Een actieve patiënt met kanker kan de chemokuren beter verdragen en de therapie vaker afmaken, heeft een betere slaapkwaliteit, heeft een gevoel van empowerment en zal na de behandelingen beter en sneller herstellen en vaker eerder participeren in de maatschappij (werk en/of thuis).

Stichting RCVRY RUN gebruikt haar netwerk en expertise op het gebied van (hard)lopen om in heel Nederland vrouwen met borstkanker te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Wij zijn er voor de oncologie patiënt, die graag wil gaan of blijven sporten tijdens en na het behandeltraject. 

Ons netwerk: